vineri, 20 februarie 2015

Diabetul, inca o necunoscuta

Cand se vorbeste despre diabet in mod automat se vorbeste despre zahar si dulciuri concentrate in general. Se pare ca acest aliment dulce este inamicul celor care sufera de aceasta afectiune. Nu cred ca stie cineva exact de ce se produce aceasta boala la unele persoane si care este modalitatea cea mai eficienta de a te proteja de ea. Se pare ca nu exista asa ceva.

Stim de la altii care sufera de diabet sau au rude ori cunostinte cu o astfel de afectiune ca zaharul trebuie scos imediat din consum si dulcele inlocuit cu cel din alte surse, cum este cel din fructe sau miere de albine naturala. Un alt produs care trebuie evitat cu strictete este alcoolul. Se pare ca acesta provoaca daune mari si dezechilibreaza si mai mult metabolismul celor cu diabet. Incapacitatea unor organisme umane de a asimila corespunzator alimentele transformandu-le in glucoza face ca nivelul prea mare al acestui compus in sange sa dauneze in primul rand creierului si, de aici, celorlalte organe.

De echilibrarea producerii glucozei in corp se pare ca este responsabil pancreasul care produce la randul sau o substanta, numita insulina responsabila de diluarea nivelului zaharidelor din sange. Cum unele persoane nu produc suficienta insulina naturala atunci este nevoie sa o administreze pe cea sintetizata in laboratoarele farmaceutice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu