luni, 16 februarie 2015

Cum interpretam visele?

Visele au fascinat filosofii de mii de ani, insa abia recent au fost supuse cercetarilor empirice studiile stiintifice. Variantele de a doua zi sunt, ori sa te gasesti incurcat asupra continutului misterios al unui vis ori sa nu ti-l amintesti deloc.

In primul rand, sa incepem prin a raspunde unei intrebari de baza: Ce este un vis? Un vis poate include oricare dintre imagini, ganduri si emotiile pe care le experimentezi in timpul somnului. Visele pot fi extraordinar de vii sau foarte vagi, pline cu emotii de bucurie sau imagini inspaimantatoare, concentrate si usor de inteles sau neclare si confuze.

Desi au fost propuse mai multe teorii, de-a lungul timpului nu s-a ajuns la un consens. Avand in vedere cantitatea enorma de timp pe care ne-o petrecem in stare de vis, faptul ca cercetatorii nu inteleg inca scopul acestor vise poate parea derutant. 

Cu toate acestea, este important sa luam in considerare faptul ca stiinta studiaza inca dezlegarea scopului exact si a functiei de somn in sine.

Unii cercetatori sugereaza ca visele nu servesc niciunui scop real, in timp ce altii cred ca sunt esentiale pentru mental, emotional si bunastarea fizica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu